Om mig själv

Mitt namn är Bent och jag är född 1957. Jag har två barn, Caroline född 1986 och Angeliqa född 1996.


Nytt den 26 juni 2011.

>>Äntligen!<<

Annandag påsk 2011 fick jag äntligen köpt min egen jänke bil. Det blev dock inte drömbilen, utan det blev en i familjen till den.
Bilen är en Pontiac Bonneville cab från 1970. Motorn är en 455:a, växlingen sköter en 400 låda.

Se bilder på den.


Nytt den 24 mars 2006.

Den 1 mars 2006 fick jag en heltidstjänst hos Budags Budbilar. Så nu kanske ekonomin kan bli lite bättre, så att man kanske kan köpa sig en egen jänkare.


Nytt den 3 oktober 2005.

Den 3 maj 2005 fick jag en timanställning hos Budags Budbilar i Malmö. Tyvärr så var det inte heltid, lite har man i alla fall att göra. Hoppas fortfarande på att få en heltids tjänst någonstans. Men det verkar svårt att få ett sådant.


Nytt den 16 juli 2004.

Maj månad 2004 slutade jag mitt jobb på macken för att börja som diverse arbetare för ett företag i Malmö där det var dagtid och bättre betalt. Tyvärr så ändrade sig branschen så han skulle inte bygga fler hus för tillfället eftersom han inte fick sålt tre hus. Så efter 1,5 månad blev jag uppsagd. Så nu skall man ut på arbetsmarknaden och hitta något nytt. Så det verkar inte till att bli råd till en egen jänkare den närmaste tiden.


Jag blev tyvärr arbetsbefriad strax efter semestern år 2000. Då blev jag erbjuden en Webbdesign utbildning genom kunskapslyftet. Eftersom mina två intressen är Datorer och Amerikanska bilar (tyvärr så har jag ingen egen bil) tyckte jag detta var ett gyllene tillfälle för mig att få någon sorts utbildning. Annars har jag jobbat på olika tillverkningsverkstäder det mesta av min tid sedan jag slutade grundskolan.

Utbildningen som jag gick på avslutades Juni månad 2001. Efter det så hade jag ingen lust att fortsätta utbilda mig. Så jag fick ett semestervikariat på en bensin mack i Trelleborg, som gick över till en provanställning. Julen 2001 fick jag fast anställning på macken.


Enligt min mening finns där många fina Amerikanska bilar. Men favoriter har man ju. Den senaste tiden har jag även fattat tycke för Pontiacs 59:or (skrevs den 3/12-02).

 

En 50 tals favorit.

En annan 50 tals favorit. Min 60 tals favorit.

En dikt min största dotter har skrivit.

Varför "Maddansk"? Den frågan är där några som har ställt till mig. Anledningen var att under många av mina arbetande år så har jag blivit kallad "Galne Dansken" (Varför vet jag inte riktigt). När jag sen skulle göra denna hemsidan tyckte jag det hördes lite mesigt med att använda mitt namn. "Galne Dansken" tyckte jag inte heller var så passande, "Crazy Dane" som det visst blir på Engelska tilltalade mig inte heller. Så kom jag att tänka på "Maddansk" som har ungefär samma mening hördes tuffare. Och så blev det.

 

Tillbaka till Startsidan